De 1ste Week van de Pijn: 26 september t/m 1 oktober 2016

 in Chronische pijn, De Week van de Pijn, Film, Happy Motion, Pijn Samen

De eerste Week van de Pijn is een feit! Bijna 3 jaar lang hebben we bedacht, gebrainstormd, uitgewerkt, vergaderd, gediscussieerd, geluisterd, gesproken, verbonden, geworven, gezocht, ontwikkeld, gefilmd, gemonteerd, geïnterviewd, geschreven én georganiseerd.

Met als doel om chronische pijn een gezicht te geven. In de campagne vragen we aandacht voor de 2,2 miljoen Nederlanders die dagelijks leven met chronische pijn. Meestal onherkenbaar, vaak onbegrepen.

Wie er geen last van heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe het is om altijd pijn te hebben. En dat is maar goed ook, want chronische pijn is soms om gek van te worden. Je hebt er niet alleen lichamelijk last van, het heeft ook een grote invloed op relaties, het gezin, vriendschappen en werk.

Doordat chronische pijn niet als ‘ziekte’ wordt erkend maar als symptoom, wordt te makkelijk over het hoofd gezien dat dit in Nederland een veelvoorkomende oorzaak van menselijk leed is en bovendien een van de grootste kostenposten is van de zorg. Daar willen we tijdens de campagneweek iets aan doen.

Wij wensen alle pijnpatiënten, partners, betrokkenen en medestanders veel succes en een bijzondere week toe!

Namens het hele team willen wij alvast iedereen danken voor alle inspanningen, initiatieven, acties en events door het hele land.

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter