Anoniem – Sandra Berg

Een inspirerende thriller

Chronische pijn is vaak onzichtbaar en onbegrepen. Daarom willen we chronische pijn bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Niet alleen informatief en educatief maar ook op entertainende manier.

Het begon simpel. Een valpartij tijdens een looprondje, een gebroken enkel, gips… maar genezing bleef uit. In plaats daarvan kreeg Amanda steeds meer pijn.

Inmiddels is de diagnose CRPS gesteld en kan Amanda, die afhankelijk is van medicatie, het huis nauwelijks meer verlaten.

Wanneer haar dochter Katie echter verdwijnt, drijft de ongerustheid haar ertoe dat nu juist wèl te doen. Met hulp van haar -niet zo geliefde- collega Michael, die stilzwijgend zijn eigen gevecht levert met chronische rugpijn.

Mijn dochter is verdwenen,” onderbrak Amanda hem woedend. “Ik kan verdomme niet liggen, zitten of staan, ik verga van de pijn, voel mij hondsberoerd, heb de vorige week een knallende ruzie met Katie gemaakt, weet niet eens meer wat ik haar naar haar hoofd heb geslingerd, probeer haar al dagen te bereiken en het enige resultaat is een afgesloten telefoon.

De situatie wordt ronduit hachelijk als Katie betrokken blijkt bij een dreigend schandaal rondom Medpro in Marbella en het revolutionaire pijnmedicijn Agestico. Het medicijn dat zowel Amanda als Michael gebruiken.

Iemand is alles eraan gelegen om Katie -en hen?- te stoppen. Iemand die te veel weet. Voordat Amanda het goed en wel beseft stort ze zich in de strijd tegen de tijd én tegen de pijn. En er is niemand die ze kan vertrouwen.

In de bijlage van het boek worden een aantal zaken uit het verhaal nader toegelicht door:

  • Neurowetenschapper Dr. Ben van Cranenburgh, bekend van ‘Pijn, Waarom?’
  • Psycholoog en behandelaar Dr. Frits Winter, bekend van ‘De Pijn de Baas’
  • Ervaringsdeskundige en fysiotherapeute Anna Raymann, bekend van ‘Lieve Help’
  • De filmsterren uit de film ‘Om gek van te worden’

Over schrijver Sandra Berg:
Sandra Berg woont en werkt in Zweden en heeft inmiddels meer dan dertig boeken op haar naam staan, waaronder twee thrillers, een kinderboek, een fantasy en luchtige en spannende romans. 

Ze hoort al jaren tot de uitleentoppers in de bibliotheek en werd twee keer genomineerd voor de Valentijnprijs: in 2015 met het boek ‘Als de dag van toen’ en in 2016 met het boek ‘Voorbij de Duisternis.’

SNEAK PREVIEW ‘ANONIEM’
anoniem_sneakpreview-2

Te bestellen via webshop.happymotion.org en bol.com

-Recensie-

Wat was ik blij toen ik dit boek op de mat vond om te recenseren.
Had er hoge verwachtingen van omdat ik in mijn omgeving kennissen heb die deze ziekte ook hebben.
Het verhaal pakte me direct en voerde me mee met de perikelen van de hoofdpersonages.
Amanda die door een ongeluk haar enkel brak en en na haar genezing van de breuk alleen maar pijn overhield die haar hele leven beheerst.
Katie die door een memory stick foto’s, krantenknipsels en rapporten over een medicijn te zien krijgt op haar computer die haar aan het denken zetten. Ramon die dolgraag wil weten wat er in de rapporten staat . Michael, de collega van Amanda die zijn eigen geheimen heeft. En wie is toch die geheimzinnige Anonimo.
We reizen mee naar verschillende landen waar ze steeds dichter bij de waarheid komen en elkaar beter leren kennen.
Naarmate het boek vorderde dacht ik echt te weten hoe het afliep maar deze ontknoping zag ik niet aankomen. Ik heb genoten van het boek en krijgt een mooie plaats in mijn boekenkast.

CONCLUSIE:
Dit was het eerste boek wat ik van Sandra Berg las maar zeker niet het laatste. Ik vind haar schrijfstijl erg prettig om te lezen.
Arda – Boekenfans

Kinderboekjes
Er zijn ook twee kinderboekjes uitgebracht. De boekjes zijn geschreven door ervaringsdeskundige Gaby Santcroos, de illustraties zijn van Tamara Boon. Beide boekjes hebben een kort verhaal en een educatief gedeelte. Het boekje ‘AU!’ is gericht op kinderen van 8-10 jaar. Het boekje ‘Altijd pijn’ is geschreven voor kleuters (3-6 jaar).

Bekijk hier een interview met auteur Gaby Santcroos op bol.com
Bekijk het verschenen artikel in het NRC over Gaby Santcroos

Te bestellen via webshop.happymotion.org en bol.com