Gezondheidstips voor op het werk

Niet alleen thuis, ook op het werk is het belangrijk om gezond bezig te zijn. Ben je werkgever, dan wil je natuurlijk dat werknemers zich goed voelen en hun werkzaamheden onder prettige omstandigheden uit kunnen voeren. Waarmee je dit kunt bereiken vertellen we je graag. We geven tips hoe het voor zowel een werkgever als een werknemer zo goed mogelijk geregeld kan worden op de werkvloer.

Fijne werkplek

Op de werkplek wordt veel tijd doorgebracht, dus is het belangrijk dat de omstandigheden goed zijn. Dat betekent een goede bureaustoel die aanpasbaar is, een bureau die de juiste hoogte heeft en heldere, grote beeldschermen. Het juiste licht is ook een belangrijke factor, net als voldoende opbergruimte. Maar al zijn de juiste ingrediënten aanwezig voor een werkplek, toch moet het ook prettig aanvoelen. Meer sfeer krijg je door mooie schilderijen aan de muur te hangen en overal planten te plaatsen. Die verbeteren overigens de luchtkwaliteit, dempen omgevingsgeluiden en verminderen stress. Dus dat is mooi meegenomen. Wat misschien ook onderschat wordt is een schone en opgeruimde werkplek. Kringen van koffiebekers op het bureau, kruimels op het toetsenbord en stapels papieren zijn niet alleen vies maar leiden ook af. Zorg dus dat je collega’s alles opruimen na een werkdag en huur een schoonmaakbedrijf in die de werkplekken schoon houdt.

Zorg voor voldoende beweging

Voldoende beweging is belangrijk om gezond te blijven. Stimuleer je werknemers om regelmatig zitten af te wisselen met even te staan of een stukje te lopen. Niet voor niets wordt zitten het nieuwe roken genoemd. Overleggen kunnen ook aan statafels plaatsvinden of bied je werknemers de mogelijkheid om aan een stabureau te werken. Geef zelf het goede voorbeeld door vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Om ook je collega’s zover te krijgen kun je een stappentellercompetitie houden. Diegene die aan het eind van de dag of week tijdens kantooruren de meeste stappen heeft gemaakt is de winnaar. Bied je werknemers een abonnement van de sportschool aan. Leuk om daar de werkdag samen te beginnen of af te sluiten. Om te laten zien dat je het belangrijk vindt dat werknemers gezond bezig zijn laat je sporttassen, kleding en andere artikelen, die je kunt vinden op Bedrukken.nl, voorzien van je bedrijfslogo. Dat zorgt gelijk voor meer naamsbekendheid bij de andere sportschoolbezoekers.

Gezond eten en drinken

Gezond en goed eten plus drinken op de werkvloer is heel belangrijk. Zorg dat er gezonde snacks aanwezig zijn zoals energierepen, yoghurt en rijstwafels. Bied ook fruit aan en groentesappen. Een kopje koffie op zijn tijd mag natuurlijk best, helemaal wanneer er een afspraak gepland staat met een relatie of klant. Laat hiervoor koffiekopjes bedrukken met je bedrijfsnaam of logo. Zorg dat er in je pand één of meerdere waterkoelers aanwezig zijn zodat iedereen de hele dag door een beker koel water kan drinken. Heel wat beter dan een blikje frisdrank. Tot slot kun je jouw personeel helpen om te stoppen met roken door het aanbieden van speciale stopprogramma’s. Je kunt werknemers niet verplichten om gezonder te gaan leven, maar je kunt ze wel een handje helpen.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Recent nieuws uit onze blog

Het belang van gedragsverandering voor een gezondere levensstijl

Een gezondere levensstijl bereiken gaat verder dan simpelweg een dieet volgen of af en toe wat sporten. Het draait om een fundamentele verandering in onze gewoonten en gedragingen, die ons uiteindelijk in staat stelt om duurzame verbeteringen in onze gezondheid en...

Inzicht in de rol van de psychiater en wanneer je hulp moet zoeken

Psychiaters zijn medische professionals die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van psychische stoornissen, zoals depressie, angststoornissen, schizofrenie, bipolaire stoornissen en meer. Ze kunnen een scala aan behandelingen aanbieden, waaronder...

5 essentiële tips voor een gezonde en veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving is van essentieel belang voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Bedrijven die zich inzetten voor het creëren van een veilige en ondersteunende atmosfeer plukken de vruchten van tevreden werknemers en een gezonde...

Recent nieuws

Onze auteurs aan het woord!

Professioneel doktersadvies

In de snelle en steeds veranderende wereld van gezondheidszorg en welzijn, is toegang tot betrouwbare informatie van onschatbare waarde. Dat is waarom onze toegewijde auteurs met enthousiasme hebben gewerkt aan het creëren van deze uitgebreide medische kennisbank. Of je nu op zoek bent naar tips voor gezonde gewoontes, advies over symptomen, of gewoon wat meer inzicht wilt in je algehele welzijn, onze kennisbank staat altijd voor je klaar.

Ons doel is om jou te voorzien van duidelijke, begrijpelijke informatie die je kunt vertrouwen. We begrijpen dat jouw gezondheid belangrijk voor je is, en daarom hebben we elke tekst met zorg samengesteld. We hopen oprecht dat deze informatie je zal helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de informatie in deze kennisbank bedoeld is voor informatieve doeleinden en niet als vervanging voor professioneel medisch advies. Voor specifieke medische vragen of zorgen raden we altijd aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Lees onze volledige disclaimer voor meer informatie.