Gekneusde elleboog

Een gekneusde elleboog is net als een gebroken elleboog een veelvoorkomend letsel dat variërend van mild tot ernstig kan zijn. Op deze pagina zullen we onderzoeken hoe u de juiste behandeling kunt kiezen en hoe het tapen van de elleboog een effectieve interventie kan zijn.

Anatomie van de Gekneusde Elleboog

Voordat we dieper ingaan op behandelingen, is het belangrijk om de anatomie te begrijpen. De gekneusde elleboog is een complex gewricht dat bestaat uit drie botten: de humerus, de radius en de ulna. Deze botten zijn verbonden door ligamenten en spieren, waardoor de gekneusde elleboog flexie en extensie mogelijk maakt, evenals pronatie en supinatie van de onderarm.

gekneusde elleboog

Soorten Elleboogblessures, Inclusief de Gekneusde Elleboog

Elleboogblessures kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder:

 1. Overbelastingsblessures: Deze treden op als gevolg van herhaalde bewegingen of overmatig gebruik van de elleboog, wat kan leiden tot een gekneuzing, zoals bij tenniselleboog of golfelleboog.
 2. Traumatische blessures: Deze worden veroorzaakt door een plotselinge impact of letsel, wat kan resulteren in een gekneusde elleboog, zoals een elleboogfractuur of verstuiking.
 3. Ontstekingsblessures: Deze omvatten aandoeningen zoals bursitis en tendinitis, waarbij ontsteking een rol speelt en de elleboog gekneusd kan aanvoelen.

De Gekneusde Elleboog Effectief Behandelen

Het juiste behandelingspad voor uw gekneusde elleboog hangt af van de aard en ernst van de blessure. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 1. RICE-methode: Rust, ijs, compressie en elevatie zijn essentieel in de acute fase van een gekneusde elleboog om zwelling en pijn te verminderen.
 2. Fysiotherapie: Bij ernstige blessures, waaronder een gekneusde elleboog, kan fysiotherapie helpen bij het herstellen van de functie van de elleboog door middel van gerichte oefeningen.
 3. Medicatie: Ontstekingsremmende medicijnen kunnen worden voorgeschreven om pijn en ontsteking in de gekneusde elleboog te verminderen.
 4. Chirurgie: In zeldzame gevallen, zoals bij ernstige fracturen van de elleboog, kan een operatie nodig zijn om de gekneusde elleboog te herstellen.

Je elleboog tapen doe je zo!

Een veelgebruikte techniek voor het behandelen van de gekneusde elleboog is je elleboog tapen. Dit kan worden gedaan met behulp van kinesiotape of sporttape en heeft verschillende voordelen voor de gekneusde elleboog:

 • Ondersteuning: Het tapen van de gekneusde elleboog kan extra ondersteuning bieden aan de geblesseerde structuren, zoals pezen en ligamenten.
 • Pijnverlichting: Het kan helpen bij het verminderen van pijn in de gekneusde elleboog door de druk op de geblesseerde gebieden te verminderen.
 • Verbeterde Bloedcirculatie: Door de juiste tape-technieken te gebruiken, kan de bloedcirculatie in de gekneusde elleboog worden verbeterd, wat het herstel kan versnellen.
 • Stabiliteit: Taping kan de stabiliteit van de gekneusde elleboog verbeteren, wat essentieel is bij activiteiten die de gekneusde elleboog belasten.

Het is echter belangrijk op te merken dat een elleboog tapen expertise en training vereist. Het is raadzaam om dit te laten doen door een getrainde fysiotherapeut of medische professional om de best mogelijke resultaten voor uw gekneusde elleboog te bereiken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste behandeling is cruciaal voor een snel en volledig herstel. Of u nu kiest voor rust, fysiotherapie, medicatie, chirurgie of het tapen van de gekneusde elleboog, overleg altijd met een medische professional om de beste benadering voor uw specifieke gekneusde elleboog te bepalen.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Recent nieuws uit onze blog

Waarom moet je regelmatig naar de tandarts?

Een goede mondgezondheid houdt gewoon direct verband met je algehele welzijn. Een tandartsbezoek wordt namelijk nog weleens over het hoofd gezien, of gemakkelijk mee omgegaan om niet te gaan. Toch spelen deze tandartsbezoeken een belangrijke rol bij je gezondheid. Zo...

Het belang van een vitale werkplek

In een wereld waarin werk een aanzienlijk deel van ons leven inneemt, is het essentieel om te streven naar een gezonde balans tussen werk en welzijn. Vitaal werken gaat verder dan alleen aanwezig zijn op het werk; het draait om het behouden van een optimale gezondheid...

5 Dingen om te weten over jeugdhulp

Goede jeugdhulp is hulp die echt werkt: hulp die ervoor zorgt dat een gezin weer op eigen benen kan staan. Dat betekent dat de opvoed- en opgroeiproblemen minder zijn geworden. Ouders hebben het opvoeden weer onder controle en kinderen kunnen zich weer goed...

Het belang van gedragsverandering voor een gezondere levensstijl

Een gezondere levensstijl bereiken gaat verder dan simpelweg een dieet volgen of af en toe wat sporten. Het draait om een fundamentele verandering in onze gewoonten en gedragingen, die ons uiteindelijk in staat stelt om duurzame verbeteringen in onze gezondheid en...

5 essentiële tips voor een gezonde en veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving is van essentieel belang voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Bedrijven die zich inzetten voor het creëren van een veilige en ondersteunende atmosfeer plukken de vruchten van tevreden werknemers en een gezonde...

Gezondheidstips voor op het werk

Niet alleen thuis, ook op het werk is het belangrijk om gezond bezig te zijn. Ben je werkgever, dan wil je natuurlijk dat werknemers zich goed voelen en hun werkzaamheden onder prettige omstandigheden uit kunnen voeren. Waarmee je dit kunt bereiken vertellen we je...

Recent nieuws

Onze auteurs aan het woord!

Professioneel doktersadvies

In de snelle en steeds veranderende wereld van gezondheidszorg en welzijn, is toegang tot betrouwbare informatie van onschatbare waarde. Dat is waarom onze toegewijde auteurs met enthousiasme hebben gewerkt aan het creëren van deze uitgebreide medische kennisbank. Of je nu op zoek bent naar tips voor gezonde gewoontes, advies over symptomen, of gewoon wat meer inzicht wilt in je algehele welzijn, onze kennisbank staat altijd voor je klaar.

Ons doel is om jou te voorzien van duidelijke, begrijpelijke informatie die je kunt vertrouwen. We begrijpen dat jouw gezondheid belangrijk voor je is, en daarom hebben we elke tekst met zorg samengesteld. We hopen oprecht dat deze informatie je zal helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de informatie in deze kennisbank bedoeld is voor informatieve doeleinden en niet als vervanging voor professioneel medisch advies. Voor specifieke medische vragen of zorgen raden we altijd aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Lees onze volledige disclaimer voor meer informatie.