Gekneusde elleboog

Een gekneusde elleboog is net als een gebroken elleboog een veelvoorkomend letsel dat variërend van mild tot ernstig kan zijn. Op deze pagina zullen we onderzoeken hoe u de juiste behandeling kunt kiezen en hoe het tapen van de elleboog een effectieve interventie kan zijn.

Anatomie van de Gekneusde Elleboog

Voordat we dieper ingaan op behandelingen, is het belangrijk om de anatomie te begrijpen. De gekneusde elleboog is een complex gewricht dat bestaat uit drie botten: de humerus, de radius en de ulna. Deze botten zijn verbonden door ligamenten en spieren, waardoor de gekneusde elleboog flexie en extensie mogelijk maakt, evenals pronatie en supinatie van de onderarm.

gekneusde elleboog

Soorten Elleboogblessures, Inclusief de Gekneusde Elleboog

Elleboogblessures kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder:

 1. Overbelastingsblessures: Deze treden op als gevolg van herhaalde bewegingen of overmatig gebruik van de elleboog, wat kan leiden tot een gekneuzing, zoals bij tenniselleboog of golfelleboog.
 2. Traumatische blessures: Deze worden veroorzaakt door een plotselinge impact of letsel, wat kan resulteren in een gekneusde elleboog, zoals een elleboogfractuur of verstuiking.
 3. Ontstekingsblessures: Deze omvatten aandoeningen zoals bursitis en tendinitis, waarbij ontsteking een rol speelt en de elleboog gekneusd kan aanvoelen.

De Gekneusde Elleboog Effectief Behandelen

Het juiste behandelingspad voor uw gekneusde elleboog hangt af van de aard en ernst van de blessure. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 1. RICE-methode: Rust, ijs, compressie en elevatie zijn essentieel in de acute fase van een gekneusde elleboog om zwelling en pijn te verminderen.
 2. Fysiotherapie: Bij ernstige blessures, waaronder een gekneusde elleboog, kan fysiotherapie helpen bij het herstellen van de functie van de elleboog door middel van gerichte oefeningen.
 3. Medicatie: Ontstekingsremmende medicijnen kunnen worden voorgeschreven om pijn en ontsteking in de gekneusde elleboog te verminderen.
 4. Chirurgie: In zeldzame gevallen, zoals bij ernstige fracturen van de elleboog, kan een operatie nodig zijn om de gekneusde elleboog te herstellen.

Je elleboog tapen doe je zo!

Een veelgebruikte techniek voor het behandelen van de gekneusde elleboog is je elleboog tapen. Dit kan worden gedaan met behulp van kinesiotape of sporttape en heeft verschillende voordelen voor de gekneusde elleboog:

 • Ondersteuning: Het tapen van de gekneusde elleboog kan extra ondersteuning bieden aan de geblesseerde structuren, zoals pezen en ligamenten.
 • Pijnverlichting: Het kan helpen bij het verminderen van pijn in de gekneusde elleboog door de druk op de geblesseerde gebieden te verminderen.
 • Verbeterde Bloedcirculatie: Door de juiste tape-technieken te gebruiken, kan de bloedcirculatie in de gekneusde elleboog worden verbeterd, wat het herstel kan versnellen.
 • Stabiliteit: Taping kan de stabiliteit van de gekneusde elleboog verbeteren, wat essentieel is bij activiteiten die de gekneusde elleboog belasten.

Het is echter belangrijk op te merken dat een elleboog tapen expertise en training vereist. Het is raadzaam om dit te laten doen door een getrainde fysiotherapeut of medische professional om de best mogelijke resultaten voor uw gekneusde elleboog te bereiken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste behandeling is cruciaal voor een snel en volledig herstel. Of u nu kiest voor rust, fysiotherapie, medicatie, chirurgie of het tapen van de gekneusde elleboog, overleg altijd met een medische professional om de beste benadering voor uw specifieke gekneusde elleboog te bepalen.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Recent nieuws uit onze blog

Duurzame mobiliteit in de zorgsector

Hoe kunnen zorginstellingen overstappen op milieuvriendelijke vervoersmiddelen? Hoe kunnen zorginstellingen overstappen op milieuvriendelijke vervoersmiddelen en zo een positieve impact hebben op zowel de gezondheid van individuen als de gezondheid van de planeet? De...

Stappenplan voor het kiezen van de beste zorgverzekering in 2024

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is super belangrijk, vooral omdat de gezondheidszorg altijd verandert. Met 2024 in zicht, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste dekking krijgt. In dit artikel gaan we door een paar...

De Plaswekker: Effectief en Vriendelijk voor Kinderen met Bedplassen

Bedplassen is een veelvoorkomend probleem bij kinderen en kan zowel voor het kind als de ouders een uitdaging vormen. Gelukkig is er een hulpmiddel dat al vele gezinnen heeft geholpen: de plaswekker. In dit artikel bespreken we wat een plaswekker is, hoe het werkt, en...

Reuma: Een overzicht

Reuma is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een groep van meer dan honderd verschillende aandoeningen aan te duiden die betrekking hebben op gewrichten, spieren, pezen, botten en het omringende weefsel. De term "reuma" komt van het Griekse woord "rheuma,"...

Wat is stotteren en hoe ga je ermee om? 

Stotteren is een spraakstoornis die wordt gekenmerkt door herhaalde onderbrekingen in het vloeiende verloop van spraak. Het kan variëren van herhalingen van geluiden, letters of woorden tot het vasthouden van klanken, en het kan leiden tot verminderde verstaanbaarheid...

Koude voeten: Oorzaken en oplossingen

Koude voeten zijn een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de koude wintermaanden. Ze kunnen erg ongemakkelijk zijn en zelfs pijnlijk. We gaan de meest voorkomende oorzaken van koude voeten bespreken en enkele effectieve oplossingen aangeven om dit probleem aan te...

Vroeg beginnen met de anticonceptiepil, is dat slim?

Anticonceptiepillen zijn al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van de reproductieve gezondheidszorg voor vrouwen over de hele wereld. Ze bieden vrouwen de mogelijkheid om de timing van hun zwangerschap te beheersen en hebben bijgedragen aan de emancipatie en...

Zonnebrand om jouw huid én het milieu te beschermen

De zon is een erg belangrijk onderdeel van ons leven, maar overmatige blootstelling aan de zon kan schadelijke gevolgen hebben voor onze huid, zoals zonnebrand en huidkanker. Om deze reden is het gebruik van zonnebrandproducten van cruciaal belang. Echter, niet alle...

Tanden wisselen bij kinderen

Het wisselen van tanden is een normaal onderdeel van de kindertijd en is een mijlpaal in de ontwikkeling van het kind. Het proces kan echter voor zowel kinderen als ouders vragen oproepen, zoals: doet het pijn? Hoe werkt het? En welke tips en adviezen zijn er om dit...

Puzzelen is meer dan een tijdverdrijf

Puzzelen is al eeuwenlang een geliefd tijdverdrijf voor mensen van alle leeftijden. Of het nu gaat om legpuzzels, kruiswoordpuzzels, sudoku's of andere soorten hersenkrakers, puzzelen heeft een speciale plaats in de harten van velen veroverd. Wat velen misschien niet...

Recent nieuws

Onze auteurs aan het woord!

Professioneel doktersadvies

In de snelle en steeds veranderende wereld van gezondheidszorg en welzijn, is toegang tot betrouwbare informatie van onschatbare waarde. Dat is waarom onze toegewijde auteurs met enthousiasme hebben gewerkt aan het creëren van deze uitgebreide medische kennisbank. Of je nu op zoek bent naar tips voor gezonde gewoontes, advies over symptomen, of gewoon wat meer inzicht wilt in je algehele welzijn, onze kennisbank staat altijd voor je klaar.

Ons doel is om jou te voorzien van duidelijke, begrijpelijke informatie die je kunt vertrouwen. We begrijpen dat jouw gezondheid belangrijk voor je is, en daarom hebben we elke tekst met zorg samengesteld. We hopen oprecht dat deze informatie je zal helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de informatie in deze kennisbank bedoeld is voor informatieve doeleinden en niet als vervanging voor professioneel medisch advies. Voor specifieke medische vragen of zorgen raden we altijd aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Lees onze volledige disclaimer voor meer informatie.