Primatour

Primatour is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om reisziekte te behandelen en te voorkomen. Reisziekte, ook bekend als bewegingsziekte, kan optreden tijdens reizen met de auto, trein, boot of vliegtuig. Het veroorzaakt symptomen zoals misselijkheid, braken, duizeligheid en zweten. In deze uitgebreide tekst zullen we dieper ingaan op wat Primatour is, hoe het werkt, de mogelijke bijwerkingen, en hoe je het op een veilige manier kunt gebruiken.

Wat is Primatour?

Primatour is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van antihistaminica. Het actieve ingrediënt in Primatour is cinnarizine, dat helpt bij het verminderen van de symptomen van reisziekte door in te werken op het braakcentrum in de hersenen. Het medicijn is beschikbaar in de vorm van tabletten en wordt meestal ingenomen voordat je aan een reis begint.

Hoe Werkt Primatour?

Primatour werkt door de werking van histamine in de hersenen te blokkeren. Histamine is een natuurlijke stof in het lichaam die betrokken is bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulering van het evenwicht en het braakcentrum in de hersenen. Door histamine te blokkeren, helpt Primatour om de symptomen van reisziekte, zoals misselijkheid en braken, te verminderen.

Het Gebruik van Primatour

Het gebruik van Primatour dient altijd te gebeuren volgens de aanwijzingen van een arts of volgens de instructies op de verpakking. De dosering kan variëren afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de persoon, evenals de ernst van de reisziekte. Over het algemeen wordt Primatour meestal ongeveer een uur voor vertrek ingenomen. Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen, maar als je last hebt van maagklachten, is het raadzaam om het met voedsel in te nemen.

Mogelijke Bijwerkingen van Primatour

Hoewel Primatour effectief is in het behandelen van reisziekte, kan het enkele bijwerkingen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en verdwijnen meestal vanzelf. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van Primatour zijn:

 1. Sufheid: Primatour kan slaperigheid veroorzaken, dus het wordt afgeraden om voertuigen te besturen of zware machines te bedienen terwijl je het gebruikt.
 2. Droge mond: Sommige mensen kunnen een droge mond ervaren na het innemen van Primatour. Het drinken van voldoende water kan helpen om dit te verminderen.
 3. Maagklachten: In sommige gevallen kan Primatour maagklachten veroorzaken. Het innemen van het medicijn met voedsel kan helpen om maagirritatie te verminderen.
 4. Duizeligheid: Een licht gevoel van duizeligheid kan optreden bij het gebruik van Primatour.

Als je ernstige bijwerkingen ervaart, zoals allergische reacties, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.

Voorzorgsmaatregelen en Waarschuwingen

Voordat je Primatour gebruikt, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen en rekening te houden met mogelijke waarschuwingen:

 • Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je Primatour gebruikt, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen hebt.
 • Vermijd het gebruik van alcohol terwijl je Primatour gebruikt, omdat dit de bijwerkingen kan versterken.
 • Houd er rekening mee dat Primatour slaperigheid kan veroorzaken, dus wees voorzichtig bij activiteiten die alertheid vereisen.

Is Primatour gevaarlijk?

Hoewel Primatour over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het correct wordt gebruikt, zijn er enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Mogelijke Risico’s en Waarschuwingen voor het gebruik van Primatour

 1. Sufheid en Verminderde Alertheid: Zoals eerder vermeld, kan Primatour sufheid veroorzaken. Dit kan van invloed zijn op je vermogen om alert te blijven en activiteiten uit te voeren die volledige aandacht vereisen, zoals autorijden. Het wordt sterk afgeraden om voertuigen te besturen of zware machines te bedienen terwijl je Primatour gebruikt.
 2. Alcoholgebruik: Het gelijktijdig gebruik van Primatour en alcohol kan de bijwerkingen versterken, waaronder sufheid en duizeligheid. Het wordt daarom aangeraden om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van dit medicijn.
 3. Interactie met Andere Medicijnen: Primatour kan interageren met andere medicijnen die je mogelijk gebruikt. Het is van vitaal belang om je arts op de hoogte te stellen van alle medicijnen die je gebruikt, inclusief over-the-counter medicatie en voedingssupplementen. Dit kan helpen om mogelijke interacties te voorkomen.
 4. Medische Aandoeningen: Personen met bepaalde medische aandoeningen, zoals leverproblemen of epilepsie, moeten extra voorzichtig zijn bij het gebruik van Primatour. In sommige gevallen kan het medicijn de symptomen van deze aandoeningen verergeren.
 5. Zwangerschap en Borstvoeding: Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je altijd eerst met een arts overleggen voordat je Primatour gebruikt. Er zijn specifieke richtlijnen en voorzorgsmaatregelen die moeten worden gevolgd om de gezondheid van de moeder en het kind te waarborgen.

Veilig Gebruik van Primatour

Om Primatour veilig te gebruiken, is het essentieel om de doseringsinstructies en de aanbevelingen van je arts op te volgen. Als je je zorgen maakt over mogelijke risico’s of bijwerkingen, aarzel dan niet om deze met je arts te bespreken. Ze kunnen alternatieve behandelingsopties overwegen of aanvullend advies geven.

Primatour kind

Primatour is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar kan ook worden gebruikt om reisziekte bij kinderen te behandelen. Het is echter van essentieel belang om speciale aandacht te besteden aan de dosering en veiligheid wanneer je dit medicijn aan kinderen geeft.

Primatour Dosering voor Kinderen

De dosering van Primatour voor kinderen hangt af van de leeftijd en het gewicht van het kind. Het is van vitaal belang om de doseringsinstructies op de verpakking of die door een arts zijn gegeven nauwkeurig op te volgen. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 • Voor kinderen van 2 tot 6 jaar: Meestal wordt aangeraden om een half tablet Primatour in te nemen, ongeveer een uur voor vertrek.
 • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: De dosis kan variëren, maar een hele tablet Primatour kan passend zijn.
 • Voor kinderen ouder dan 12 jaar: De dosering kan vergelijkbaar zijn met die van volwassenen, maar het is belangrijk om het advies van een arts te volgen.

Veiligheid voor Kinderen

Bij het gebruik van Primatour voor kinderen is veiligheid van het grootste belang. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Raadpleeg een Kinderarts: Voordat je Primatour aan een kind geeft, is het verstandig om een kinderarts te raadplegen. Zij kunnen de juiste dosering en geschiktheid voor jouw kind beoordelen, vooral als je kind andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen heeft.
 • Bijwerkingen: Houd de reactie van je kind op Primatour goed in de gaten. Sommige kinderen kunnen sufheid of duizeligheid ervaren. Als dit optreedt, vermijd dan activiteiten die alertheid vereisen.
 • Allergieën en Overgevoeligheden: Wees bewust van eventuele allergieën of overgevoeligheden die je kind heeft voor de ingrediënten in Primatour. Als er tekenen van een allergische reactie optreden, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling, zoek dan onmiddellijk medische hulp.
 • Opbergen van Medicatie: Zorg ervoor dat Primatour en andere medicijnen buiten het bereik van kinderen worden bewaard. Bewaar ze op een veilige plaats, weg van nieuwsgierige handen.

Alternatieve Behandelingen voor kinderen

Sommige ouders geven er mogelijk de voorkeur aan om geen medicatie te gebruiken voor de behandeling van reisziekte bij kinderen. In dergelijke gevallen kunnen alternatieve methoden worden overwogen, zoals het vermijden van zware maaltijden voor vertrek, frisse lucht toelaten in het voertuig en het verminderen van scherm- en leesactiviteiten tijdens de reis.

Primatour reistabletten

Primatour reistabletten zijn een handige en effectieve optie om reisziekte te voorkomen en te behandelen. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de symptomen van bewegingsziekte te verminderen en kunnen gemakkelijk worden meegenomen tijdens reizen. Hier kijken we naar enkele belangrijke aspecten van Primatour reistabletten.

Primatour reistabletten

Hoe Primatour Reistabletten Werken

Primatour reistabletten bevatten het actieve ingrediënt cinnarizine, dat behoort tot de groep van antihistaminica. Dit ingrediënt werkt door de werking van histamine in de hersenen te blokkeren, waardoor de prikkeling van het braakcentrum wordt verminderd. Het resultaat is dat de typische symptomen van reisziekte, zoals misselijkheid en braken, worden verminderd of voorkomen.

Gemakkelijk Mee te Nemen

Een van de voordelen van Primatour reistabletten is hun handige formaat. Ze zijn klein en eenvoudig in te nemen, zelfs als je onderweg bent. Dit maakt ze ideaal voor gebruik tijdens auto-, trein-, boot- of vliegreizen. Je kunt ze in je handtas, zak of reistas bewaren en ze zijn klaar voor gebruik wanneer je ze nodig hebt.

Waar kan ik Primatour kopen?

Als je op zoek bent naar Primatour, zijn er verschillende opties om dit medicijn te verkrijgen, zowel fysiek als online. Hier bespreken we enkele van de meest gangbare manieren om Primatour te kopen.

Primatour Kruidvat

Kruidvat is een bekende drogisterijketen in Nederland en biedt een verscheidenheid aan medicijnen en gezondheidsproducten aan. Je kunt overwegen om Primatour bij Kruidvat te kopen. Het medicijn is vaak verkrijgbaar zonder recept, maar het is nog steeds raadzaam om het advies van een apotheker te vragen voordat je het aanschaft.

Primatour Etos

Etos is een andere grote drogisterijketen in Nederland. Net als Kruidvat biedt Etos een assortiment geneesmiddelen, waaronder Primatour. Ook hier kun je in de meeste gevallen Primatour zonder recept kopen. Het vriendelijke en deskundige personeel kan je helpen bij eventuele vragen over het medicijn.

Primatour Kopen in Duitsland (Kopen Over de Grens)

het kan interessant zijn om te weten dat Primatour ook in Duitsland verkrijgbaar is. Je kunt overwegen om Primatour over de grens in Duitsland te kopen. Het medicijn kan daar onder andere in apotheken worden aangeschaft. Houd er rekening mee dat de verpakking en instructies mogelijk in het Duits zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste dosering begrijpt voordat je het gebruikt.

Primatour Online Bestellen

Primatour Online Bestellen

Een handige optie voor het verkrijgen van Primatour is online bestellen. Er zijn verschillende online apotheken en winkels die dit medicijn aanbieden. Hierbij kun je denken aan bekende webapotheken en e-commerceplatforms. Zorg er bij online bestellen altijd voor dat je een betrouwbare en erkende verkoper kiest om de kwaliteit en veiligheid van het medicijn te waarborgen.

Primatour voor honden

Hoewel Primatour primair is ontwikkeld voor gebruik bij mensen, hebben sommige eigenaren van huisdieren overwogen om dit medicijn voor hun honden te gebruiken om reisziekte te behandelen. Het is echter van vitaal belang om te begrijpen dat het gebruik van menselijke medicijnen bij dieren complex is en risico’s met zich meebrengt. Vraag advies bij de dierenarts.

Suprimal of Primatour

Suprimal en Primatour zijn beide geneesmiddelen die cinnarizine bevatten en worden vaak gebruikt voor de behandeling van reisziekte en duizeligheid. Het belangrijkste verschil tussen beide merken ligt meestal in de fabrikant en mogelijke aanvullende ingrediënten in de formuleringen, maar het actieve ingrediënt, cinnarizine, is hetzelfde. Beide medicijnen werken door histamine in de hersenen te blokkeren om de symptomen van reisziekte te verminderen, zoals misselijkheid en braken. De keuze tussen Suprimal en Primatour kan afhangen van persoonlijke voorkeur, beschikbaarheid en prijs, maar hun doel en werking zijn over het algemeen vergelijkbaar. Het is raadzaam om de doseringsinstructies en eventuele aanbevelingen van een arts of apotheker nauwkeurig op te volgen bij het gebruik van deze medicijnen.

Conclusie

Primatour is een effectief medicijn voor de behandeling en preventie van reisziekte. Het actieve ingrediënt, cinnarizine, helpt bij het verminderen van de symptomen van reisziekte door histamine in de hersenen te blokkeren. Hoewel het over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om de doseringsinstructies en voorzorgsmaatregelen te volgen en bijwerkingen te melden aan een arts indien nodig.

Vergeet niet om altijd een arts te raadplegen voordat je nieuwe medicatie gebruikt, en volg hun advies op om ervoor te zorgen dat Primatour geschikt is voor jouw situatie.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Recent nieuws uit onze blog

Symptomen bij een stekende pijn in en aan het hoofd 

Iedereen kent het gevoel van hoofdpijn, dat vaak relatief makkelijk te verhelpen is door wat langer te slapen of een paracetamol te nemen. Naast deze klassieke vorm van tijdelijke hoofdpijn, zijn er meer ingrijpende varianten. Welke symptomen brengen deze vormen van...

Waarom moet je regelmatig naar de tandarts?

Een goede mondgezondheid houdt gewoon direct verband met je algehele welzijn. Een tandartsbezoek wordt namelijk nog weleens over het hoofd gezien, of gemakkelijk mee omgegaan om niet te gaan. Toch spelen deze tandartsbezoeken een belangrijke rol bij je gezondheid. Zo...

Het belang van een vitale werkplek

In een wereld waarin werk een aanzienlijk deel van ons leven inneemt, is het essentieel om te streven naar een gezonde balans tussen werk en welzijn. Vitaal werken gaat verder dan alleen aanwezig zijn op het werk; het draait om het behouden van een optimale gezondheid...

5 Dingen om te weten over jeugdhulp

Goede jeugdhulp is hulp die echt werkt: hulp die ervoor zorgt dat een gezin weer op eigen benen kan staan. Dat betekent dat de opvoed- en opgroeiproblemen minder zijn geworden. Ouders hebben het opvoeden weer onder controle en kinderen kunnen zich weer goed...

Het belang van gedragsverandering voor een gezondere levensstijl

Een gezondere levensstijl bereiken gaat verder dan simpelweg een dieet volgen of af en toe wat sporten. Het draait om een fundamentele verandering in onze gewoonten en gedragingen, die ons uiteindelijk in staat stelt om duurzame verbeteringen in onze gezondheid en...

Recent nieuws

Onze auteurs aan het woord!

Professioneel doktersadvies

In de snelle en steeds veranderende wereld van gezondheidszorg en welzijn, is toegang tot betrouwbare informatie van onschatbare waarde. Dat is waarom onze toegewijde auteurs met enthousiasme hebben gewerkt aan het creëren van deze uitgebreide medische kennisbank. Of je nu op zoek bent naar tips voor gezonde gewoontes, advies over symptomen, of gewoon wat meer inzicht wilt in je algehele welzijn, onze kennisbank staat altijd voor je klaar.

Ons doel is om jou te voorzien van duidelijke, begrijpelijke informatie die je kunt vertrouwen. We begrijpen dat jouw gezondheid belangrijk voor je is, en daarom hebben we elke tekst met zorg samengesteld. We hopen oprecht dat deze informatie je zal helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de informatie in deze kennisbank bedoeld is voor informatieve doeleinden en niet als vervanging voor professioneel medisch advies. Voor specifieke medische vragen of zorgen raden we altijd aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Lees onze volledige disclaimer voor meer informatie.