De cosmetische en medische redenen om een schaamlipcorrectie te ondergaan

Schaamlipcorrectie behandeling

Veel vrouwen zijn zich heel bewust van hun lichaam en er veel mee bezig. Gezond eten, sporten, proberen goed voor hun lijf te zorgen. Maar dat is vaak niet genoeg, er zijn ook lichamelijke dingen waar je als vrouw niet blij mee bent en je eraan blijft irriteren, die hangende borsten of hangende oogleden, die onderkin, die rimpels. Hiervoor hulp inschakelen is steeds meer geaccepteerd. Wat tegenwoordig ook vaker wordt gedaan is een schaamlipcorrectie.

Medische redenen

Er kunnen medische redenen zijn waarom vrouwen hiervoor kiezen. De binnen of de buitenste schaamlippen zijn te groot. Dit kan zorgen voor veel pijn tijdens het fietsen of paardrijden. Ook kan het echt zeer doen tijdens het vrijen. In zulke gevallen kunnen ze de schaamlippen verkleinen. Heel soms, als het medisch echt noodzakelijk is, kan dit zelfs vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Cosmetische redenen

Ook kan het zijn dat je als vrouw grote schaamlippen hebt en er geen fysieke last van hebt, maar wel psychische. Als je ze echt niet mooi vindt en je ervoor schaamt, kan dat uiteraard gevolgen hebben voor je seksuele activiteit en je zelfs relationeel remmen. Dat is echt niet fijn en het is dan heel prettig dat je een schaamlipcorrectie behandeling kan laten doen, waardoor je een grote hoeveelheid zelfvertrouwen krijgt, met alle positieve gevolgen van dien.

Hygiënische redenen

Als je schaamlippen erg groot zijn, kan dit zorgen voor hygiënische problemen. Elke dag je vagina wassen is niet slim, want je vagina is zo gemaakt dat ze zichzelf schoonhoudt, maar als je lippen groot zijn, kan het goed zijn dat de vagina zichzelf niet goed schoon kan houden en dat kan leiden tot vieze geuren en infecties. Ook al zou je dan proberen je iedere dag te wassen, dan verstoor je ook het natuurlijk verloop ‘daar beneden’ en dat is ook niet wenselijk. Ook hier kan een schaamlipcorrectie uitkomst bieden.

Beter in je vel

Wat de reden ook is, om pijn te voorkomen, te voorkomen dat je daar gaat ruiken of dat je je gewoon fijner wilt voelen in je lijf, een bezoek aan een kliniek om je te laten helpen aan je schaamlippen is gelukkig geen taboe meer. De technische ontwikkelingen zijn heel ver en chirurgen kunnen dit heel mooi voor je oplossen, waardoor je uiteindelijk lekkerder in je vel gaat zitten en dat kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven.

Heb je nog vragen n.a.v. dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Recent nieuws uit onze blog

Wat is een ontsteking na een wortelkanaalbehandeling?

Een ontsteking na een wortelkanaalbehandeling, ook wel bekend als postoperatieve pijn, is een mogelijke complicatie die kan optreden na het ondergaan van deze tandheelkundige procedure. Hoewel een wortelkanaalbehandeling bedoeld is om een geïnfecteerde of beschadigde...

De relatie tussen angststoornissen en fysieke pijn

Een angststoornis kan enorme gevolgen hebben voor het lichaam, aangezien lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Lichamelijke klachten met een psychische oorzaak worden een somatoforme stoornis genoemd. Daarnaast kan een angststoornis reeds aanwezige lichamelijke pijn...

Symptomen bij een stekende pijn in en aan het hoofd 

Iedereen kent het gevoel van hoofdpijn, dat vaak relatief makkelijk te verhelpen is door wat langer te slapen of een paracetamol te nemen. Naast deze klassieke vorm van tijdelijke hoofdpijn, zijn er meer ingrijpende varianten. Welke symptomen brengen deze vormen van...

Recent nieuws

Onze auteurs aan het woord!

Professioneel doktersadvies

In de snelle en steeds veranderende wereld van gezondheidszorg en welzijn, is toegang tot betrouwbare informatie van onschatbare waarde. Dat is waarom onze toegewijde auteurs met enthousiasme hebben gewerkt aan het creëren van deze uitgebreide medische kennisbank. Of je nu op zoek bent naar tips voor gezonde gewoontes, advies over symptomen, of gewoon wat meer inzicht wilt in je algehele welzijn, onze kennisbank staat altijd voor je klaar.

Ons doel is om jou te voorzien van duidelijke, begrijpelijke informatie die je kunt vertrouwen. We begrijpen dat jouw gezondheid belangrijk voor je is, en daarom hebben we elke tekst met zorg samengesteld. We hopen oprecht dat deze informatie je zal helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de informatie in deze kennisbank bedoeld is voor informatieve doeleinden en niet als vervanging voor professioneel medisch advies. Voor specifieke medische vragen of zorgen raden we altijd aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener. Lees onze volledige disclaimer voor meer informatie.