Schaamlipcorrectie behandeling

Veel vrouwen zijn zich heel bewust van hun lichaam en er veel mee bezig. Gezond eten, sporten, proberen goed voor hun lijf te zorgen. Maar dat is vaak niet genoeg, er zijn ook lichamelijke dingen waar je als vrouw niet blij mee bent en je eraan blijft irriteren, die hangende borsten of hangende oogleden, die onderkin, die rimpels. Hiervoor hulp inschakelen is steeds meer geaccepteerd. Wat tegenwoordig ook vaker wordt gedaan is een schaamlipcorrectie.

Medische redenen

Er kunnen medische redenen zijn waarom vrouwen hiervoor kiezen. De binnen of de buitenste schaamlippen zijn te groot. Dit kan zorgen voor veel pijn tijdens het fietsen of paardrijden. Ook kan het echt zeer doen tijdens het vrijen. In zulke gevallen kunnen ze de schaamlippen verkleinen. Heel soms, als het medisch echt noodzakelijk is, kan dit zelfs vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Cosmetische redenen

Ook kan het zijn dat je als vrouw grote schaamlippen hebt en er geen fysieke last van hebt, maar wel psychische. Als je ze echt niet mooi vindt en je ervoor schaamt, kan dat uiteraard gevolgen hebben voor je seksuele activiteit en je zelfs relationeel remmen. Dat is echt niet fijn en het is dan heel prettig dat je een schaamlipcorrectie behandeling kan laten doen, waardoor je een grote hoeveelheid zelfvertrouwen krijgt, met alle positieve gevolgen van dien.

Hygiënische redenen

Als je schaamlippen erg groot zijn, kan dit zorgen voor hygiënische problemen. Elke dag je vagina wassen is niet slim, want je vagina is zo gemaakt dat ze zichzelf schoonhoudt, maar als je lippen groot zijn, kan het goed zijn dat de vagina zichzelf niet goed schoon kan houden en dat kan leiden tot vieze geuren en infecties. Ook al zou je dan proberen je iedere dag te wassen, dan verstoor je ook het natuurlijk verloop ‘daar beneden’ en dat is ook niet wenselijk. Ook hier kan een schaamlipcorrectie uitkomst bieden.

Beter in je vel

Wat de reden ook is, om pijn te voorkomen, te voorkomen dat je daar gaat ruiken of dat je je gewoon fijner wilt voelen in je lijf, een bezoek aan een kliniek om je te laten helpen aan je schaamlippen is gelukkig geen taboe meer. De technische ontwikkelingen zijn heel ver en chirurgen kunnen dit heel mooi voor je oplossen, waardoor je uiteindelijk lekkerder in je vel gaat zitten en dat kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven.