Pijntools

Er zijn de afgelopen jaren veel online toepassingen, E-cursussen en app’s ‘op de markt’ gebracht voor eigen regie bij en omgang met chronische pijn. Ook enkele van onze Pijn Samen partners hebben een dergelijke tool uitgebracht. We hebben voor u enkele relevante  en (door patiënten en professionals) goed beoordeelde en gebruikte op een rijtje gezet.

Waarom voelen we pijn?

Via deze gratis online cursus leert u hoe pijn eigenlijk werkt in ons lichaam en hoe het zit met chronische pijn. Verder zijn er modules over het wel of niet nemen van medicatie en een hoofdstuk over slaap. www.retrainpain.org/nederlands

Hoe voorkom je terugval bij chronische pijn?

Pijn is een belemmerende factor in je dagelijks leven. Gelukkig kun je als patiënt zelf ook wat doen: Oefeningen en medicatie zijn twee instrumenten om pijn te verminderen. Deze volhouden valt alleen niet altijd mee. Onderstaande tips van Pijnpatiënten naar één stem helpen je hierbij. Wat de kans op een terugval aanzienlijk verkleint.

flyer-volhouden

Jong & chronisch ziek?

Ben jij jong, leef jij met een chronische ziekte of andere fysieke klachten? En wil jij graag een leuk leven leiden en gelukkig zijn, ook al heb je klachten? Lees dan het GRATIS e-boek van ervaringsdeskundige, coach en trainer Inge Dekker.

coveropenboek3d

Interessante links

Cursus ‘retrain pain’
Hier heb ik pijn – De online fysiotherapie check
Begrijp mijn pijn vragenlijst
Transcare Pijn educatie
The Paintoolkit
Change Pain gratis Pijn App (ook op App Store en Google Play), Pijndagboek  en Pijn Toolkit
Vragenlijst Over mijn Pijn
Pijn testimonials in Pijn Verbeeld
Netwerk Chronische Pijn (pijnbehandelcentra)
Pijn Startpagina
Pijnbestrijding Startpagina (o.a. overzicht behandellocaties)
Pijnbehandeling Startpagina
Kort overzicht behandeling chronische pijn
Over Leven met Pijn: een DVD met goede informatie over pijn
Leid de pijn af met deze activiteiten
Weet u nog een goede pijntool? Meldt het ons!

Pijnpatiënten naar één stem

In Pijnpatiënten naar één stem laten mensen met chronische pijn gezamenlijk één stem horen richting zorgaanbieders, de farmacie, verzekeraars, politiek en overheden. In het Samenwerkingsverband werken inmiddels al zeer uiteenlopende pijnpatiëntenorganisaties samen waar je je als patiënt bij kunt aanmelden. Ze hebben o.a. een online cursus Omgaan met pijn en je vindt ook een overzicht van pijnklinieken in Nederland.

Stichting Boek en Steun

Heb jij bijna dagelijks te maken met pijn? Of is er iemand met pijn in jouw leven? Stichting Boek en Steun biedt steun en hulp vóór en dóór chronische pijn patiënten en de mensen om hen heen. Want chronische pijn heb je niet alleen!