Week van de Pijn 2016 – “Geef chronische pijn een gezicht”

 in Blog, De Week van de Pijn, Film, Pijn Samen

Chronische pijn: onbegrepen en vaak onzichtbaar
Tijdens de Week van de Pijn, van 26 september tot en met 1 oktober 2016, wordt chronische pijn bij een breed publiek onder de aandacht gebracht.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. Dat heeft niet alleen grote invloed op het dagelijks leven, relaties en werk van pijnpatiënten, maar is ook een maatschappelijke kostenpost van formaat: zo’n 20 miljard euro per jaar.

Toch is er helaas nog te weinig herkenning en erkenning voor dit probleem en de pijnpatiënt. Er is veel meer onderzoek en onderwijs nodig. En effectieve pijnbestrijding vraagt om een betere samenwerking tussen behandelaars, het liefst onder regie van de patiënt zelf.

Op het programma staan twee grote congressen, tal van evenementen in het land, de bijzondere documentaire ‘Om gek van de worden’ en de spannende triller ‘Anoniem’ met pijn in de hoofdrol.

Steun De Week van de Pijn en help ons chronische pijn op de kaart te zetten: ‘Geef chronische pijn een gezicht.

Wilt u het congres op 29 september livestream volgen? Dat kan!

De Week van de Pijn is een onafhankelijk initiatief van Pijn Samen waaraan al meer dan 50 organisaties meewerken. Patiëntenverenigingen, behandelaars, zorgprofessionals en aanbieders van producten en diensten, hebben in het project hun krachten gebundeld.

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter